Ministrul de finanțe: „Președintele să fie un model și să plătească datoriile către stat”

Guvernul se grăbește cu executarea silită a președintelui Klaus Iohannis.

Doar că s-a blocat într-un detaliu.

Statul nu este înscris în Cartea Funciară ca proprietar al imobilului pierdut de familia Iohannis în instanță, iar notarul din Sibiul căruia i s-a adresat așteaptă finalizarea unui proces încă în curs.

Așa că ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a trecut la planul B.

Se va adresa direct Autorității de Cadastru, săptămâna viitoare.

Până atunci, i-a cerut președintelui să fie „un model pentru români” și să plătească 250.000 de euro ca gest moral.

„ Suma aceea, dânsul știe foarte bine că trebuie să o plătească. Dar așteaptă decizia unei instanțe. Însă, el știe că trebuie să o plătească, așa că … fă un pas, plătește banii, să fie un exemplu pentru români. Eu, cred că dacă aș fi în locul lui, așa aș face ”- a spus Teodorovici.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ce a omis ministrul Finanțelor este că el însuși figura în 2016 cu datorii de 73.000 de lei la Fisc, din care jumătate erau penalități pentru neplata la timp a taxelor.

Ieri, Liviu Dragnea a cerut Fiscului și, indirect, Ministerului de Finanțe să recupereze „sutele de mii de euro” de la președintele Iohannis.

Ironizat de liderul partidului că ar vrea să îl amnistieze pe șeful statului, Eugen Teodorovici a explicat azi și ce planuri are în legătură cu amnistia fiscală.

„Este un subiect pe care îl avem în lucru la Ministerul de Finanțe, dar nu referitor la dl Iohannis, ci pentru a stimula economia românească. Nu o să vă dau detalii acum, dar avem în lucru o asemenea variantă.  Lui nu i se aplică această amnistie, pentru că suma provine din chirii, iar suma aceea trebuie să fie plătită”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Președintele Iohannis anunța acum doi ani că va returna o parte din banii încasați din închirierea casei pierdute în instanță, dar după radierea dreptului său de proprietate din Cartea Funciară.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS