Ministrul de Finanțe, despre Declarația 600: ”Avem 5 formulare. Le vom comasa în unul singur”

Ministerul de Finanțe lucrează la comasarea a cinci declaraţii fiscale.

„S-a prorogat termenul până la 15 aprilie (termenul pentru depunerea Declaraţiei 600, n.r.), timp în care noi vom propune echipei guvernamentale un nou mecanism, inclusiv cu actul normativ care schimbă din punct de vedere legal, care va fi aprobat în prima parte a lunii martie astfel încât nimeni să nu fie afectat, nici de primul termen de plată, nici de ce mai urmează. Săptămâna aceasta definitivăm mecanismul respectiv şi apoi începe discuţia publică pe fiecare propunere în parte”, a spus ministrul Eugen Teodorovici.

„Sunt 5 formulare de acest tip. O să încercăm o comasare. Cei care au depus nu vor mai depune aceste formulare, în cazul în care sumele pe care dânşii le-au trecut în formularul iniţial sunt mai mari decât ceea ce vor estima pentru anul în curs. Mergem pe o estimare, nu pe ce s-a realizat în 2017. Nu-şi va pierde nimeni calitatea de asigurat. Vom veni cu o Ordonanţă de Urgenţă înainte de cele 90 de zile astfel încât nimeni să nu-şi piardă calitatea de asigurat”, a adăugat şeful Finanţelor.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Termenul de depunere a Formularului 600 (Declaraţia privind venitul asupra căruia se datorează contribuţia de asigurări sociale şi cu privire la încadrarea veniturilor realizate în plafonul minim pentru stabilirea contribuţiei de asigurări sociale de sănătate) a fost prelungit, recent, de la 31 ianuarie 2018 la 15 aprilie 2018.

Eugen Teodorovici susţine că în instituţia pe care o conduce nu se discută despre o eventuală introducere a impozitului le gospodărie.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS