Confidenţialitate

Ministrul Culturii ia în calcul deschiderea sălilor de spectacol pe regiuni, în funcție de evoluția epidemică locală

Din 15 septembrie ar putea fi redeschise sălile de teatru cinematografele – aceasta este propunerea făcută de Ministerul Culturii.

Decizia va fi luată însă de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, care miercuri are programată o ședință în care va fi analizat modul în care pot fi reluate spectacolele în interior.

Ministrul Culturii Bogdan Gheorgiu a spus pentru Știrile Europa FM că se iau în calcul și exemple din alte țări, cum ar fi redeschidere numai în anumite regiuni:

Sperăm ca după 15 septembrie să fie permisă reluarea activităților artei spectacolului în săli. Analizăm scenariile din alte state, cum ar fi Germania. O variantă ar fi și deschiderea pe regiuni a țărilor în concordanță cu evoluția locală a epidemiei. Vom propune și noi trei scenarii strategice. Prima ar fi redeschiderea sălii la o capacitate de 66% din totalul numărului de locuri disponibile. 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Reamintim, miercuri are loc o ședință la Comitetul Național pentru Situații de Urgență.

Se va discuta despre redeschiderea teatrelor, cinematografelor şi restaurantelor. Tot în ședința de miercuri, se vor stabili regulile de protecţie sanitară pe timpul campaniei electorale.

La Teatrul Național București au fost făcute deja mai multe scenarii pentru reluarea spectacolelor în interior.

„E o agitație destul de mare pentru că ne pierdem obiectul muncii și nu e puțin lucru.

Vrem să știm măcar cu 10 zile înainte, dacă nu chiar două săptămâni, pentru a putea intra în regimul de vânzare de bilete și de deschidere de săli, la numărul de locuri care se va decide. Dar e o veste bună. Pe jumătate, dar este bună” a spus directorul TNB, Ion Caramitru, pentru Știrile Europa FM.