Ministrul comunicațiilor: Salariile în domeniul IT vor scădea cu 4 procente

Salariile în domeniul IT vor scădea cu 4 procente, dacă intră în vigoare modificările aduse Codului Fiscal, avertizează chiar ministrul comunicațiilor. Asta pentru că, angajații din  IT sunt scutiți în prezent de plata impozitului pe venit.

Ministrul Comunicațiilor a mai spus că instituția pe care o conduce nu s-a numărat printre cele care au dat aviz pe modificările la Codul Fiscal.

„Modificarea Codului Fiscal pentru mediul IT scutit de impozit ar genera o pierdere de 4%. Cred că din perspectiva ministrului Comunicațiilor este un subiect asupra căruia trebuie să privesc, dar este o chestiune de fiscalitate. Sectorul IT&C trebuie să aibă o participare, o contribuție de 10% în PIB, și trebuie încurajat nu numai prin scutiri fiscale, ci prin reglementări mai încurajatoare care ar fi mai mult importante decât cele patru procente pe care probabil le pierd cei care lucrează în domeniu și beneficiază de scutiri fiscale. Ministerul Comunicațiilor nu a fost avizator pe proiectul de modificare a Codului Fiscal. Vreau să spun câteva lucruri pe ceea ce avem noi ca responsabilitate. Repet, ministerul nu a avizat și nu a contribuit la Codul Fiscal” , a spus ministrul comunicațiilor.

Lucian Șova spune că, deși angajații din IT vor beneficia în continuare de facilitatea de a nu plăti impozitul pe venit,  salariile în acest mediu vor scădea.

Dincolo de solidaritatea guvernamentală de care trebuie să dau dovadă, de regulă excepțiile generează excepții, cum ar fi excepția de a fi scutiți pe impozit cei care lucrează în domeniul IT&C.  Știu că ceea ce era bun nu s-a schimbat, iar scutirea pe impozit pentru cei care lucrează în domeniul IT&C se păstrează”.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS