Ministrul Apărării: Este ”absolut nepotrivită” reacția vicepremierului Rusiei față de interdicția de survol al spațiului aerian românesc

A fost o reacție absolut nepotrivită! – așa cataloghează ministrul român al Apărării, Adrian Țuțuianu, afirmațiile făcute de vicepremierul Rusiei, supărat că nu i s-a permis să survoleze spațiul aerian al României.

Dimitri Rogozin a scris pe Twitter că autoritățile române ar fi pus în pericol pasagerii avionului, deoarece aeronava nu avea suficient combustibil. ‘’Așteptați răspuns, nemernicilor’’ – a scris vicepremierul rus.

Ministrul român al Apărării a spus nu vrea să intre într-un ‘’asemenea tip de retorică’’.

” Au mai fost declarații de tipul ăsta și în 2014, cred că este înțelept să ne vedem de treburile noastre și să ne vedem de programul nostru”, a spus Adrian Țuțuianu.

Întrebat dacă apreciază atitudinea vicepremierului rus, Dimitri Rogoznin ca fiind o reacție gravă, ministrul Apărării a răspuns:

” Absolut nepotrivită, ca să nu folosesc alte cuvinte. Eu n-aș intra într-un asemenea tip de retorică, cred că trebuie să ne asigurăm dezvoltarea economică și, în același timp, să facem ceea ce este necesar pentru a avea mai multă securitate și a putea și descuraja anumite acțiuni ostile. Și când am discutat despre rachetele Patriot am spus foarte bine că ele reprezintă și un element care consolidează securitatea națională a României, dar și un element de descurajare a unor posibile acțiuni agresive”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Vicepremierul rus, Dimitri Rogozin a plecat din Moscova, la bordul unui avion, a ocolit Ucraina și voia să ajungă la Chișinău și de acolo în Transnistria.

Autoritățile de la București nu i-au permis să survoleze teritoriului țării noastre, având în vedere interdicțiile impuse de Uniunea Europeană oficialilor ruși după ce Crimeea a fost anexată de Federația Rusă.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS