Ministrul Alexe, despre problema împăduririlor: În 50 de ani, sudul țării va fi acoperit cu nisip | AUDIO

Dacă nu se vor face împăduriri masive, în 50 de ani, sudul țării va fi acoperit cu dune de nisip, spune ministrul Mediului.

Costel Alexe a vizitat astăzi localitatea Mârșani din județul Dolj, una dintre cele mai afectate de fenomenul deșertificării.

Ministrul Mediului spune că există bani care pot fi accesați de la buget pentru împăduriri, dar interesul este scăzut:

„Avem la Minister zece milioane de lei care rămân necheltuiți pentru că, fie proprietarii nu sunt de acord ca aceste terenuri deșertificate să fie împădurite sau avem autorități publice locale care nu înțeleg importanța procesului. România are de suferit din cauza extinderii acestor terenuri deșertificate. ANM spune că în următorii 50 de ani, sudul României va fi acoperit cu nisip dacă nu reușim să ținem în frâu acest proces de extindere.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ministrul Mediului le-a cerut inspectorilor de la garda forestieră, prefecților și primarilor din întreaga țară să identifice terenurile degradate care pot fi împădurite:

„La nivel național, INS spune că avem 500 de mii de hectare de terenuri degradate. Colegii spun că am avea mai multe, dar nu sunt identificate și trebuie să fie clasificate. În sud, viața locuitorilor se joacă la ruletă.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS