Confidenţialitate

Ministrul Agriculturii: Toate alimentele importate din Iordania vor fi controlate

Toate produsele alimentare pe care le importăm din Iordania vor fi controlate, anunță ministrul Agriculturii, Achim Irimescu.

Totul după ce 20 de tone de roșii aduse din această țară au fost retrase de la comercializare pentru că prezentau reziduuri de pesticide peste limitele admise.

Ministrul Agriculturii a precizat că 19,5 tone au fost găsite în depozit și distruse, iar diferenţa a fost retrasă din comerț.

”Zilele trecute s-a identificat un transport din Iordania, 20.000 de kg roșii cu pesticide peste nivel. Se întâmplă și, sigur, s-au trimis la distrugere și am luat măsurile necesare pentru a nu pune în pericol sănătatea consumatorilor noștri. Să nu uităm un lucru – roșiile cresc, au o perioadă de creștere rapidă, în momentul în care produsele ajung a fi expediate sunt verificate și în niciun caz nu vor mai ajunge în România aceste produse. Ca măsură de precauție, vom controla total produsele care vin din statul respectiv.”, a declarat ministrul Agriculturii.

În perioada 1 ianuarie – 23 februarie, inspectorii sanitar-veterinari au controlat peste 1.400 de transporturi de produse de origine non-animală care au intrat în țară.