Ministrul Agriculturii, în război cu plopii din zona Rădăuți

Ministrul Agriculturii vine cu precizări despre plopii care ar avea efecte dăunătoare asupra agriculturii.

Marți seară, într-o emisiune la postul public de televiziune, Petre Daea a explicat că plopii au efecte dăunătoare asupra agriculturii.

”Prin înălțimea plopului, iată că se realizează umbra, în stânga sau în dreapta, vorbesc în condițiile în care vorbim de direcția soarelui. Se umbresc suprafețele de jur împrejurul plopului. Omul nu mai poate produce și zice: hai domnule să-l vând și eu, terenul respectiv. (…) Eu sunt atent la nuanțe, dar caut profunzimea lor și zic…nu-i nimic întâmplător în amplasarea acestor perdele”, a declarat ministrul la TVR.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Miercuri, Petre Daea  a revenit cu precizări la insistențele jurnaliștilor: plopii afectează 731 de hectare de de teren agricol din Rădăuți.

Terenurile au fost vândute de proprietari, iar noii proprietari au plantat plopi, a declarat ministrul într-o deplasare cu jurnaliştii la Colibaşi, judeţul Giurgiu.

”Vedeți că nu sunt prea înalt așa ca plopul și atunci când am toate datele care îmi dau posibilitatea să ajung la o decizie vă voi anunța. (…) În orice caz, în zona Rădăuţiului sunt în jur de 731 de hectare. Au vândut terenul, iar pe suprafeţele respective, terenurile vândute, înţelegând aici suprafeţele arabile, cei care au cumpărat au pus plopi”, a spus Petre Daea.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS