Confidenţialitate

Ministrul Agriculturii, criticat în urma crizei E.coli

După ce au făcut public numele fabricii in care s-a produs brânza care ar fi fost infestată cu e-coli și care ar fi determinat apariția sindromului hemolitic urmemic la mai mulți copii, autoritățile în frunte cu ministrul Agriculturii se confruntă cu un val de critici. Fermieri dar și autorități locale  arată că deși nu există probe clare care să ateste vreo vină a producătorului de brânzeturi, declarațiile pripite ale oficialilor de la București  îi pot aduce falimentul micului întreprinzător.

Autoritățile locale din Argeș au criticat dur atitudinea ministrului Agriculturii care a făcut public numele fabricii de lactate Brădet,  de unde ar fi provenit  brânza cu E.coli.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Dorin Mărăşoiu, a catalogat drept ” inacceptabil”,  faptul că se “distruge” un brand local şi a arătat că, în cazuri similare, nu s-a pronunţat numele firmelor, dând în acest sens exemplul unui alt producător de lactate, foarte cunoscut.

De altfel ministrul Agriculturii a fost aspru criticat inclusiv de fermieri care amenință cu proteste.

Achim Irimescu, a explicat, ieri, pe Facebook, că, în scandalul nominalizării fabricii Brădet ca posibilă sursă a infecţiei cu E.coli, nu poate fi acuzat decât de “prea mare transparenţă”, pentru că viaţa unor copii nu poate fi pusă în balanţă cu orice altceva.

Ministrul agriculturii precizează că nu există dovada legăturii dintre brânza incriminată şi cazurile respective, fiind de datoria Ministerului Sănătăţii să ducă la capăt ancheta.

Achim Irimescu se disculpă aratând că, din informaţiile pe care le avea atunci când a ieşit public, rezulta că lotul de brânză de 25 kg de la fabrica respectivă nu a mai fost regăsit nici la producător, nici în comerţ.

“Ce înseamnă lucrul acesta?  – se întreaba ministrul. Înseamnă că acea cantitate de brânză se afla în frigiderul oamenilor”, a explicat oficialul.