Confidenţialitate

Miniștrii de Externe ai UE se reunesc de urgență, marți, pentru a discuta despre violențele dintre Israel și grupările palestiniene

Miniștrii de Externe ai Uniunii Europene se reunesc de urgență marți  într-o reuniune extraordinară pentru a stabili ce poate face blocul comunitar pentru reducerea violențelor extreme din ultimele zile dintre Israel și grupările palestiniene.

Șeful diplomației europene, Josep Borell, a explicat că numărul victimelor civile este inacceptabil de mare.

Oficialii palestinieni au anunțat că până astăzi, aproximativ 200 de oameni au fost uciși în atacurile israeliene, în timp ce de partea cealaltă, Tel Aviv-ul a anunțat 10 morți.

Lideri din toată lumea, inclusiv Papa Francisc fac apel la cele 2 părți să înceteze atacurile, mai ales împotriva civililor.

În bombardamente aeriene și de artilerie au murit în ultima săptămână  și aproape 50 de copii.

“Este teribil, este  inacceptabil. Moartea copiilor arată că acei oamnei nu vor să construiască un viitor, ci să-l distrugă. Mă întreb unde va duce ura și răzbunarea”, a spus Sanctitatea Sa, la slujba de duminică.

Miniștrii de Externe din Uniunea Europeană se reunesc pentru a discuta situația dramatică, după ce numărul victimelor civile  a crescut în ultimele zile, mai ales printre palestinieni.

Atacurile au continuat de ambele părți duminică, Israelul distrugând o clădire despre care a spus că era reședința unor lideri ai grupării Hamas. Israelul susține că de luna trecută, din Fâșia Gaza au plecat către orașe israeliene 3 mii de rachete.

Cabinetul de la Tel Aviv s-a reunit pentru a discuta strategia în următoarele zile, iar premierul israelian a declarat că atacurile vor continua atât cât va fi nevoie.