Confidenţialitate

Ministerul Turismului vrea să dea bugetarilor şi vouchere de vacanţă pentru extrasezon

Ministerul Turismului vrea să acorde vouchere de vacanţă până în 2025 şi să mărească valoarea aceastuia pentru bugetarii care aleg să meargă în vacanţă în extraseson.

Măsurile se regăsesc într-un proiect de ordonanţă de urgenţă, propus de Ministerul Turismului.

Valoarea unui voucher de vacanţă în extrasezon ar putea să fie de 2.080 de lei, faţă de 1.475 de lei – cât este între lunile iunie şi septembrie.

Ministerul vrea să ia această măsură pentru a încuraja bugetarii să meargă în vacanţă şi în perioadele în care nu este aglomerat.

Astfel, ar putea exista două categorii de vouchere: pentru sezon şi pentru extrasezon – dacă proiectul Ministerului turismului va fi aprobat.

Totodată, Ministerul Turismului intenţionează digitalizarea voucherelor. Adică bugetarii să primească pe card contravaloarea lor, reducând astfel cheltuielile cu tipărirea.

Potrivit Institutul Naţional de Statistică, numărul de turişti a crescut în primul semestru al anului cu 4,1% în principal datorită voucherelor de vacanţă.

Pe de altă parte, agenţiile de turism s-au plâns că – din cauza bugetarilor – preţurile la cazare au crescut sau … turiştii care vor să meargă în vacanţă fără vouchere găsesc cu greu locuri libere.