Confidenţialitate

Ministerul Sănătăţii vrea reorganizarea circuitelor din spitale pentru ca toți pacienții să aibă acces la servicii medicale

Ministerul Sănătăţii dorește să reorganizeze circuitele din spitale, astfel încât şi pacienţii fără COVID să aibă acces la servicii medicale.

Acest lucru a fost discutat miercuri într-o videoconferinţă, de ministrul Vlad Voiculescu şi şefii Direcţiilor de Sănătate Publică.

Ministerul anunţă că urmăreşte să organizeze în spitale circuite separate pentru pacienţii fără coronavirus, pentru ca mai multe persoane cu diverse afecţiuni, cum ar fi bolile cronice, să poată ajunge la medic.

Pe de altă parte urmăreşte şi ca spitalele să aibă o mai bună capacitate de a gestiona cazurile mai complicate ale pacienţilor COVID.

„Pandemia nu a făcut ca toate celelalte probleme de sănătate cronice sau acute să dispară. Evoluția pandemiei impune o adaptare continuă a resurselor disponibile. Pe de o parte, trebuie să ne asigurăm că pacienții care dezvoltă forme severe ale COVID-19 au parte de îngrijiri, dar, pe de altă parte, trebuie să ne asigurăm că toți ceilalți pacienți au acces la serviciile medicale de care au nevoie. De aceea, am demarat acest proces de analiză a reorganizarii circuitelor din spitale împreună cu instituțiile implicate în gestionarea pandemiei”, a declarat ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.