Ministerul Sănătății: Triajul epidemiologic, obligatoriu la intrarea în instituții publice sau firme

Ministerul Sănătății a precizat, marți, într-un comunicat de presă, că pe durata stării de alertă, triajul epidemiologic la intrarea în spațiile închise este obligatoriu, iar celor care refuză dezinfectarea mâinilor sau purtarea măștilor li se poate interzice accesul.

„Facem precizarea că, pe perioada stării de alertă, la intrarea într-un spațiu închis, fie din cadrul unei instituții publice, complex comercial, unitate de prestare a serviciilor etc, se va măsura temperatura corporală atât personalului propriu, cât și celorlaltor categorii de persoane: vizitatori, clienți, consumatori”, se arată în comunicat.

De asemenea, în cazul în care un client are temperatura peste 37,3 grade Celsius, refuză dezinfectarea mâinilor sau purtarea măștii de protecție i se poate interzice intrarea în spațiul închis, mai precizează reprezentanții Ministerului Sănătății.

Conform acestora, la măsurarea temperaturii se va adăuga marja de eroare prevăzută în prospectul dispozitivului, iar în cazul în care temperatura depășește 37,3 grade Celsius se poate repeta procedura după o perioadă de 2-5 minute de repaus.

„În cazul spațiilor comerciale, nu se aplică obligația ca un client să fie însoțit de o persoană din sediu”, au mai arătat reprezentanții Ministerului.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS