Ministerul sănătății: săptămâna viitoare vor fi livrate în țară dozele de vaccin antigripal

Ministerul Sănătăţii a anunţat că a semnat contractul pentru achiziţionarea a 1 milion de doze de vaccin antigripal, pentru campania de vaccinare gripală gratuită – o cantitate dublă față de cea cumpărată anul trecut. Asta pentru a fi vaccinate cât mai multe persoane aflate în grupele de risc.

Ministerul Sănătăţii a transmis către furnizorul de vaccin antigripal câte doze va primi fiecare direcție județeană de sănătate publică, iar de săptămâna viitoare furnizorul va începe livrarea în teritoriu.

În campania de vaccinare gratuită vor fi vaccinate persoanele cu risc ridicat de îmbolnăvire – personalul medical, persoane cu vârsta peste 65 de ani, una dintre categoriile cele mai expuse la viroze respiratorii, persoane cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical, gravide.

Conform ultimelor date furnizate de către Institutul Naţional de Sănătate Publică, pe teritoriul României nu s-au înregistrat cazuri confirmate de gripă.

În țară,  au fost până acum în total aproape 80.000 de infecţii respiratorii acute, cu 8.3% mai puține comparativ cu aceeaşi săptămână a sezonului precedent  şi cu 0.04% mai multe faţă de cele înregistrate  săptămâna trecută.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS