Ministerul Sanatatii confirma perchezitiile DNA la sediul institutiei si vine cu precizari legate de ancheta procurorilor (AUDIO)

Oficialii de la Sănătate spun că se verifică achiziția de aparatură printr-un program derulat cu Banca Mondială, din perioada 2007-2008.

Și managerul Spitatului Cantacuzino spune că anchetatorii au ridicat de la unitatea sanitară pe care o conduce mai multe documente.

Procurorii DNA au suspiciuni că au fost săvârșite fapte de corupție la achiziția de aparatură medicală.

E vorba de bani obținuți de la Banca Mondială în perioada 2007-2008, însă sumele respective nu ar fi fost cheltuite în mod legal.

Secretarul de stat din Ministerul Sănătății – Răzvan Vulcănescu – a confirmat, pentru Europa FM, vizita procurorilor la sediul instituției.

Percheziții în acest dosar s-au făcut și la spitalul Cantacuzino din București. La unitatea sanitară se verifică documente legate de programul național de neonatologie.

Managerul spitalului – Iulian Brezean – a declarat pentru agenția Mediafax că a fost chemat de acasă pentru a fi prezent la percheziții.

Din cabinetul șefului Clinicii de Neonatologie au fost ridicate documente dar și computerul acestuia.

Procurorii au descins în această dimineață la 20 de adrese din București într-un caz care vizează fapte de corupție săvârșite la achiziția de aparatură medicală.

Deocamdată, urmărirea penală a fost începută in rem – adică prin raportare la fapte, fără ca vreo persoană să fie inculpată în acest caz.