Confidenţialitate

Ministerul Sănătății a lansat campania “Mâini curate în spitale”

Ministerul Sănătății lansează campania “Mâini curate în spitale”. Este o campanie de informare și conștientizare care se adresează atât medicilor și personalului medical, cât și pacienților și publicului, în condițiile în care studiile arată că majoritatea infecțiilor din spitale sunt cauzate de mâinile murdare.

 

De altfel, ministrul Vlad Voiculescu a declarat cu acest prilej că dezinfectarea mâinilor în spitale nu se face cum ar trebui, iar consumul de substanţe dezinfectante este scăzut.

Mesajul-cheie al campaniei este “Dezinfectează-ţi mâinile, salvezi o viaţă!” şi vine să întărească ideea că, aplicată în spitale la momentul potrivit, igiena mâinilor poate salva viaţa unor pacienţi.

În cadrul campaniei, vor fi difuzate două spoturi TV – în care apar actrița Oana Pellea și artistul vizual Marian Ouatu – iar mai multe informații vor fi publicate pe site-ul mainicurateinspitale.ro.

Potrivit unui raport al Centrului European de Prevenire şi Control al Bolilor din 2013, în fiecare zi, în spitalele europene, 80.000 de pacienți, adică unul din 18, suferă de cel puțin o infecție nosocomială. Studiul a fost realizat în peste o mie de spitale din 30 de ţări europene.