Ministerul Muncii: Toate companiile private trebuie să majoreze salariile brute până la 31 martie

Unele companii din sectorul privat nu au mărit salariile brute ale angajaților de la 1 ianuarie și au preferat să acorde diverse bonusuri pentru a acoperi diminuarea de salarii provocate de mutarea contribuțiilor sociale de la angajator la angajat.

Acest lucru nu mai este posibil decât până la 31 martie, spune ministrul Muncii. Olguța Vasilescu atrage atenția că, după această dată, angajatorii trebuie să intre în legalitate și să mărească salariile brute.

„Până pe data de 31 martie, companiile din mediul privat pot să acorde bonificaţii. Până în data de 31 martie, ei vor trebui să vină cu actele adiţionale, cu contractele de muncă, să le introducă în Revisal şi atunci, obligatoriu, vor trebui să transforme cheltuiala totală a angajatorului de anul trecut în noul brut. Ştim că se preferă bonusurile şi că, din punct de vedere fiscal, este mai bine pentru ei, dat pot să facă acest lucru până la 31 martie. Oricum, vor trebui să respecte prevederile noului Cod Fiscal.” Olguța Vasilescu, ministrul Muncii

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Pe de altă parte, ministrul Muncii spune: „Nu revenim la ce a fost în 2017”. Este mesajul transmis de Olguța Vasilescu pentru sindicate și patronate. Ministrul Muncii s-a întâlnit luni, 26 februarie 2018, cu liderii sindicali de la CNSRL Frăția.

A explicat că ordonanța prin care s-a făcut „revoluția fiscală” nu are cum să pice în Parlament și că se pot face, cel mult, doar unele modificări.

Așadar, cei care se așteaptă o schimbare în privința contribuțiilor sociale – adică să revină la angajator – trebuie să renunțe la astfel de idei, explică doamna ministru:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS