Confidenţialitate

Ministerul Muncii pregătește o campanie națională de evaluare a ajutoarelor sociale

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, spune că pregătește o companie națională de evaluare a ajutoarelor sociale.

Astfel, cei care beneficiază de ajutoare sociale, dar sunt inapți de muncă, ar urma să primească un sprijin suplimentar. Ceilalți beneficiari ai ajutoarelor sociale vor fi încurajați să lucreze.

În campanie sunt implicați angajați ai Agențiilor județene pentru plăți și inspecție socială, ai Inspectoratului Teritorial de Muncă și cei de la Agențiile județene de ocuparea forței de muncă.

Ministrul spune că vor fi identificați beneficiarii de ajutoare sociale care se află cu adevărat în situații vulnerabile: fie sunt inapți de muncă, fie sunt pensionari sau au în întreținere copii mici. Pentru aceștia, se vor identifica măsuri de sprijin integrate, spune Raluca Turcan, fără să precizeze în ce constau aceste măsuri de sprijin.

Pentru cei care primesc ajutoare sociale și sunt apți de muncă, se vor găsi soluții astfel încât aceștia să lucreze, mai spune ministrul Muncii.

Raluca Turcan menționează că, în prezent, 30% din totalul locurilor de muncă neocupate sunt adresate muncitorilor necalificați, iar acestea ar putea fi ocupate de o parte dintre cei 170 de mii de români care primesc venit minim garantat.