Ministerul Justiţiei din Madagascar: Radu Mazăre va fi predat autorităţilor din România

Fost primar al Constanţei, Radu Mazăre va fi predat justiţiei din România, a declarat luni, pentru publicaţia L’Express de Madagascar, ministrul Justiţiei din statul insular, Jean-Jacques Randrianasolo.

Ziarul scrie, în ediţia sa online de marţi, că dosarul înaintat de autorităţile române a fost primit de Ministerul de Externe din Madagascar, care urmează să îl predea marţi Ministerului Justiţiei.

Potrivit publicaţiei citate, Mazăre, care se află deja în a şaptea zi de arest la poliţia din Anosy, a fost deja notificat.

El ar fi cerut azil în Madagascar, iar protecţia sa este de competenţa Înaltului Comisariat al ONU pentru Refugiaţi (UNHCR).

Conform unor surse din cadrul UNHCR citate sub protecţia anonimatului de către L’Express de Madagascar, Mazăre „are dreptul de a aştepta răspunsul la cererea sa, care este examinată de Înalta Curte de Justiţie (din Madagascar – n.r.), (proces) prevăzut la 21 ianuarie 2020. În acest timp, nu îl putem forţa să părăsească ţara în care a cerut azil”.

Ministrul interimar al Justiţiei, Ana Birchall, a anunţat, luni, că a fost predat autorităţilor din Madagascar dosarul pentru extrădarea fostului primar al municipiului Constanţa Radu Mazăre, condamnat definitiv la nouă ani de închisoare pentru retrocedarea ilegală a mai multor terenuri.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS