Confidenţialitate

Ministerul Imigrației din Australia i-a anulat viza lui Novak Djokovic

Viza lui Novak Djokovic a fost revocată de către Ministerul Imigrației, anunță BBC.

„Azi am exercitat puterea dobândită prin Actul de Migrație pentru a anula viza deținută de către domnul Novak Djokovic din rațiuni ce țin de sănătate și ordine publică, pe motiv că este în interesul populației să procedez în acest fel”, a transmis Alex Hawke, ministrul Imigrației din Australia.

Potrivit Actului de Migrație, ministrul poate să ceară deportarea oricui este considerat un „risc pentru sănătatea, siguranța sau ordinea publică a comunității australiene.”

Pe lângă faptul că poate să fie deportat, Djokovic riscă și să nu mai primească o nouă viză de intrare în Australia pentru următorii ani.

Cu toate acestea, tenismenul de 34 de ani poate să conteste și această decizie, în încercarea de a rămâne în Australia pentru a participa la turneul de tenis Australian Open, mai scrie BBC.

Novak Djokovic a fost inclus în tragerea la sorți de la Australian Open, în ciuda faptului că putea fi dat afară din Australia. Numărul 1 mondial s-a antrenat joi la Melbourne, în timp ce ministrul australian pentru imigrație încă analiza dacă să-i revoce viza sârbului.

Viza tenismenului sârb a fost anulată de autoritățile australiene la scurt timp după aterizarea în Melbourne, pe 6 ianuarie, pe motiv că acesta nu a reușit să ofere suficiente dovezi care să-l scutească de prezentarea unui certificat de vaccinare anti-Covid. După ce un judecător federal a dispus repunerea vizei pentru Djokovic, vineri dimineață ministrul Imigrației a decis să-i anuleze, din nou, permisul de intrare în Australia.

Într-un mesaj pe Instagram, tenismenul Novak Djokovic spune că a greșit că s-a întâlnit cu un jurnalist la două zile după rezultatul pozitiv. Pentru o altă eroare dă vina pe agentul său.

Autor: Narcis Roșioru

Citește și: Novak Djokovic recunoaște că nu a respectat regulile privind izolarea, după ce a fost testat pozitiv COVID luna trecută