Confidenţialitate

Ministerul Familiei inițiază un proiect de lege care permite accesul femeilor mai ușor în Consiliile de Administrație ale companiilor de stat | AUDIO

Ministerul Familiei inițiază un proiect de lege prin care femeile să aibă acces mai ușor la funcții de decizie. Una din prevederile acestuia prevede ca în Consiliile de Administrație din companiile de stat să existe femei.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Prin acest proiect de lege va exista obligativitatea ca în fiecare Consiliu de Administrație al întreprinderilor de stat să existe în CA-urile de 5 persoane o doamnă, iar în cele de 7 persoane, două doamne”, a spus Gabriela Firea.

„Este un pas spre normalitate, un pas spre civilizație. De aceea, m-aș bucura ca și alți senatori și deputați să semneze ca și coinițiatori acest proiect și să-l și voteze. Acum există acest proiect, nu mai poate afirma nimeni că nu există un document concret, unde pot să semneze o astfel de inițiativă legislativă”, a adăugat Gabriela Firea.

Proiectul de lege a fost depus la Camera Deputaților, mai anunță ministrul Familiei.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Copiii care fac sport de performanță vor primi tichete cu care să își cumpere echipamente sau suplimente nutritive. Deputații au adoptat proiectul