Confidenţialitate

Ministerul Educației, mesaj către școlile publice și private din București: „Fără organizații extremiste în școli”. Marcel Bartic: „Este un mesaj important și pentru profesorii de istorie” | AUDIO

Fără organizații extremiste în școli – este mesajul Ministerului Educației către unitățile de învățământ preuniversitare de stat și private din Capitală. El vine în contextul în care Prefectura București a făcut o solicitare în acest sens. Aceasta vizeză două organizații cunoscute pentru promovarea unor mesaje de extremă dreaptă.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Potrivit unei adrese consultate de Europa FM, Ministerul Educației cere școlilor și liceelor să interzică organizarea de întâlniri cu elevii la care să participe reprezentanți ai Asociației „Gogu Puiu și Haiducii Dobrogei” și ai Fundației „Ion Gavrilă Ogoranu”.

Potrivit Ministerului, acestea sunt cunoscute pentru promovarea de activități și mesaje specifice ideologiei de extremă dreapta.

Este prima dată când Ministerul face astfel de precizări binevenite – spune profesorul Marcel Bartic, realizatorul emisiunii „Academia Europa FM”

„Aceste organizații nu fac altceva decât să promoveze, din nefericire, în școli în fața elevilor idei cu caracter extremist. Copiii nu au de ce să intre în contact cu astfel de idei, cu astfel de organizații. Cu atât mai mult cu cât acestea, practic, încalcă legea”, a explicat Marcel Bartic, realizatorul emisiunii „Academia Europa FM”.

Solicitarea Ministerului se referă la activitățile desfășurate în „Școala Altfel” și nu numai

„Și este un mesaj important și pentru profesorii de istorie. Există în continuare profesori de istorie care sunt, dacă vreți, ușor confuzi sau nu au un punct de vedere foarte ferm exprimat cu privire la această problematică istorică sensibilă. Iată că Ministerul Educației îi dă o mână de ajutor: fără extremiști, fără legionari în școli”, a mai spus Marcel Bartic.

În aceeași adresă, Ministerul Educației recomandă ca printre temele dezbătute la „Școala Altfel” să fie prevenirea consumului de alcool sau droguri, prevenirea violenței, a discriminării, cum să se acționeze în situații de urgență și, nu în ultimul rând, învățarea unor obiceiuri alimentare sănătoase.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Daniel Funeriu: „Meditațiile trebuie încurajate” / „Statul să dea individual copiilor mai săraci vouchere pe care ei să le poată cheltui doar luând meditații” | VIDEO