Confidenţialitate

Ministerul Educației anunță activități de informare a elevilor privind pericolele pe drumul spre școală

La doar câteva ore după ce Ecaterina Andronescu a fost demisă din fruntea Ministerului Educației, instituția anunță va începe activități de informare a elevilor privind pericolele ce pot să apară în drumul lor către școală sau către casă. Totodată, Ministerul Educației îi asigură pe copii că sunt efectuate proceduri ca aceștia aibă reduceri la transportul în comun tot anul.

„În contextul pregătirii anului școlar 2019 – 2020, Ministerul Educației Naționale demarează o serie de acțiuni de conștientizare menite să crească siguranța elevilor atât în perimetrul unităților de învățământ, cât și în exteriorul acestora. Astfel, odată cu începerea cursurilor școlare, vor fi organizate activități și ateliere de informare privind potențialele pericole ce pot apărea pe traseul domiciliu – școală”, informează Ministerul Educației, printr-un comunicat de presă.

Vor fi întâlniri cu polițiști, jandarmi, reprezentanți ai Departamentului pentru Situații de Urgență. Potrivit Ministerului, în parteneriat cu Poliția Română, elevii vor fi informați și cu privire la traficul de persoane.

Ministerul Educației Naționale asigură elevii că depune toate eforturile ca aceștia să poată beneficia de tarife reduse la transportul local în comun pe tot parcursul anului.

Vineri, Viorica Dăncilă a decis să o demită pe Ecaterina Andronescu din funcția de ministru al Educației, după ce aceasta a afirmat că ea a învățat de acasă să nu se urce într-o mașină cu un străin, propunându-l pe Daniel Breaz, actual ministru al Culturii, să preia interimatul.