Confidenţialitate

Ministerul de Interne anunță reguli noi pentru obținerea vizei de flotant | AUDIO

În contextul alegerilor locale din 27 septembrie, Ministerul de Interne anunță reguli noi pentru obținerea vizei de flotant.

Solicitantul trebuie să demonstreze că stă cel puțin 15 zile la acel domiciliu, dar și să completeze o declarație pe proprie răspundere privitoare la motivul pentru care cere schimbarea domiciliului.

Dacă la aceeași adresă figurează mai mult de două persoane, poliția va face verificări, iar dacă se va constata că persoanele care fac solicitarea nu locuiesc la adresa respectivă, atunci cererea lor va fi respinsă, spune purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne.

“Dacă la adresa respectivă sunt înscrise cel puțin două mențiuni de reședință valabile, se va proceda la informarea structurii locale a Poliției Naționale, în vederea efectuării verificărilor în teren, din care să rezulte dacă solicitantul sau solicitanții locuiesc efectiv la adresa respectivă.

Aceste verificări vor fi dispuse și în situația în care se înregistrează un număr mare de solicitări pentru aceeași adresă”, a declarat Monica Dajbog, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.