Ministerul de interne a trimis la DNA concluziile controalelor făcute la clubul Dinamo

Ministrul de Interne, Carmen Dan, anunță că a sesizat Direcția Națională Anticorupție, în urma controalelor făcute la Clubul Sportiv Dinamo.

Procurorii ar urma să verifice la rândul lor cum a ajuns stadionul Dinamo în posesia omului de afaceri Nicolae Badea, fost finanțator al clubului din Ștefan cel Mare și patron al Asociației FC Dinamo.

„Vă anunț că am finalizat controlul cu privire la modul în care s-a realizat asocierea dintre CS Dinamo şi Asociaţia FC Dinamo, iar concluziile au ajuns deja la DNA. Raportul de control l-am trimis miercuri. În paralel, juriştii ministerului vor acţiona şi în plan civil, pentru a rupe această situaţie păguboasă pentru Clubul Sportiv Dinamo şi pentru Ministerul Afacerilor Interne”, a spus ministrul de Interne, Carmen Dan.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Dacă timp de 15 ani responsabilii din acest minister au acceptat o situaţia confuză, în care patrimoniul statului să fie la dispoziţia şi în beneficiul unui grup restrâns de persoane, acum a venit momentul să scoatem adevărul la lumină. Acest moment a fost generat de nevoia de a urgenta predarea stadionului Dinamo către Compania Naţională de Investiţii, în vederea modernizării sale. Am crezut că acest demers va fi unul firesc şi că interesul major al statului va fi înţeles de către toţi. Nu a fost aşa, de aceea am demarat o serie de verificări pentru clarificarea situaţiei”, a precizat Carmen Dan.

Potrivit ministrului de interne, Carmen Dan, contractul semnat de clubul Dinamo cu Asociația FC Dinamo a produs pagube de peste 4 milioane de euro pentru club, iar scopul acestei asocieri a fost exclusiv de interes privat.

Pentru că stadionul a fost cedat asociației conduse de Nicolae Badea, statul român nu poate începe renovarea arenei din Ștefan cel Mare. Este unul dintre cele 4 stadioane care ar urma să găzduiască, în 2020, antrenamentele oficiale ale unor echipe participante la Campionatul European de fotbal.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS