Confidenţialitate

Ministerul de Externe din Rusia: „Nu sunt disponibile date medico-legale, dar Occidentul și-a exprimat deja concluziile”

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului Afacerilor Externe din Rusia, Maria Zakharova, transmite într-o postare pe platforma X că „Nu sunt disponibile date medico-legale, dar Occidentul și-a exprimat deja <<concluziile>>”.

„Reacția instantanee a liderilor NATO la vestea decesului lui Alexey Navalny, sub forma unor acuzații directe la adresa Rusiei, este o autoexpunere. Nu sunt disponibile date medico-legale, dar Occidentul și-a exprimat deja <<concluziile>>”, a transmis Maria Zakharova.

 

Reamintim, principalul opozant al lui Vladimir Putin, Alexei Navalny, a murit vineri – 16 februarie 2024, în închisoarea denumită Lupul Polar – o închisoare situată la aproximativ 65 de kilometri la nord de Cercul Arctic.

Alexei Navalny avea 47 de ani în momentul decesului, iar ultimul său mesaj postat pe platforma X făcea referire la o nouă detenție aplicată.

„Colonia Yamal a decis să doboare recordul lui Vladimir de a face pe plac autorităților de la Moscova. Tocmai mi-au dat un SHIZO de 15 zile. Este al patrulea SHIZO în mai puțin de două luni de când sunt acolo. Sunt duri”, scria opozantul liderului de la Kremlin cu două zile înainte de deces.

SHIZO, celula de izolare, este cea mai severă formă de pedeapsă legală pentru deținuții din închisorile rusești.

Sursa foto: X / MFA Russia

Citește și: Ultima postare a lui Alexei Navalny pe platforma X: Tocmai mi-au dat un SHIZO de 15 zile. Este al patrulea SHIZO în mai puțin de două luni. Sunt duri