Ministerul Culturii a început procedurile de returnare a banilor pentru “Cumințeniei Pământului”

Ministerul Culturii a început procedurile premergătoare returnării sumelor de bani donate în vederea achiziționării sculpturii ‘Cumințenia Pământului“, se arată într-un comunicat de presă.

Termenul limită până la care poate fi depusa cererea de restituire, pentru situațiile care presupun transmiterea unei astfel de cereri, este 31 octombrie 2017.

Persoanelor care au donat folosind următoarele mijloace, le va fi restituită suma donată fără a fi necesare alte proceduri:

– prin virament (ordin de plată în lei/dispozitie de transfer valutar intrabancar și interbancar);

– donații prin intermediul site-ului campaniei www.brancusiealmeu.ro cu plata prin card bancar;

– transfer bancar electronic (internet banking);

– prin SMS.

Persoanele care au donat prin depunere de numerar la sediile instituțiilor de credit și prin mandat poștal, sunt rugate să trimită la adresa donatii@cultura.ro, până la data de 31 octombrie 2017, o cerere de restituire (model atasat), însoțită de copii ale documentelor de plată și de documente justificative/dovada depunerii sumei solicitate, în conformitate cu prevederile HG nr. 1016/2016, art. 3 alin. (3).

Aceeași procedură este valabilă și pentru persoanele care, din diferite motive, nu mai dețin contul bancar din care au efectuat donația și doresc restituirea sumei într-un alt cont.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS