Confidenţialitate

Ministerul Apărării: În curând, vom putea produce izolete

Ministerul Apărării a reușit omologarea unei tărgi ermetice de concepție proprie, destinată evacuării personalului contaminat cu agenți biologici.

Izoleta a fost proiectată de Centrul de Cercetare Științifică pentru Apărare CBRN și Ecologie din cadrul Agenției de Cercetare pentru Tehnică și Tehnologii Militare si a fost realizată într-un timp record.

Echipamentul asigură izolarea temporară și transportul în siguranță al personalului suspect sau confirmat a fi contaminat cu agenți biologici, inclusiv noul coronavirus.

Izoleta de fabricație românească este dotată cu un sistem de filtro-ventilație cu presiune negativă si îndeplinește standardele de securitate pentru prevenirea riscurilor de contaminare.

Izoleta produsa in Romania

Prototipul a fost finalizat pe 16 martie, fiind realizat în colaborare cu o firma specializata în producția de echipamente de protecție CBRN, care a pus la dispoziția proiectului, gratuit, materiale, materii prime și manopera.

Omologarea si testarea au avut loc intre 18 – 19 martie si in cel mai scurt timp RomArm va putea incepe producția acestei izolete 100% românesti.