Mineri blocați în Mina Băița Plai din Bihor

6 angajati de la mina Băița Plai Bihor s-au blocat de ieri în subteran și refuză să iasă până nu se discută cu ei și nu se rezolvă problemele pe care le-au sesizat instituțiilor statului.

Protestatarii sustin ca intampina piedici din partea MinistErului Economiei si a Agentiei Nationale pentru Resurse Minerale.

 

Dupa ce African Consolidated Resources a achizitionat actiunile majoritate ale minei Baita Bihor SA, nici pana cum nu au inceput lucrarile, din cauza ca se asteapta  aprobarea din partea MinistErului si a ANRM, spun cei din conducerea minei.

Andrew Prelea, președintele și directorul executiv al companiei a declarat ca – avand in vedere mediul de afaceri local – se așteptA la întârzieri provocate de birocrație, insa nu anticipA cA unii angajați ai Statului să blocheze în mod intenționat procesul de redeschidere a sistemului minier.

Angajatii blocati in subteranul minei din localitatea Baita Plai, judetul Bihor, protesteaza astfel pentru a trage un semnal de alarma. Conducerea minei sustine ca familiile localnicilor sunt afectate financiar, intrucat singura modalitate de castig e in minele ce stau acum inchise.