Confidenţialitate

Minele din Petrila pot fi vizitate de 1 Mai

Fanfara, Imnul Minerilor, un tur prin curtea minei Petrila, concert, film, teatru, competitii, mici, bere şi prima întâlnire a Asociaţiei Planeta Petrila sunt găzduite de mina cu acelaşi nume, unde sunt așteptați oameni din toatã ţara.

Ion Barbu este unul dintre artizanii acestui eveniment, care a fost numit generic „Ziua Minelor Deschise”, chiar de 1 mai, relatează corespondentul Europa FM Marius Mitrache.

Este o zi a muncii, aşa cum se sãrbãtoreste ea la nivel mondial. De la ora 10,00 pânã la ora 22,00, organizatorii spun că sunt asteptaţi, de la „mineri, foşti mineri, soţii de mineri, si pana la cei care munciţi cu sapa”.

Ion Barbu spune că acest eveniment este o premieră în condițiile în care pânã acum, era foarte greu sã se pãtrunda în incinta minei Petrila.

Evenimentul deschide mina pentru petrileni şi pentru toţi cei care se simt deja sau vor sã fie cetăţeni ai Planetei Petrila.

Ziua Minelor Deschise înseamnã 12 ore de activităţi culturale si sportive desfãsurate pe strada Minei si pe platoul de la intrarea în minã.

Sunt manifestări ca pe vremea când minerii erau cu miile, cu diferenta cã, la Petrila, sunt acum cei care vor sã salveze declinul economic prin culturã.

Cu acest prilej, Ion Barbu spune cã se vor auzi chiar şi magneţii, adică cei cărora li se spune așa pentru că fură fier vechi.