Milton Quon, unul dintre desenatorii de la Walt Disney, a murit la 105 ani

Milton Quon, unul dintre desenatorii care au lucrat la producții ca “Fantasia” sau “Dumbo”, a murit din cauze naturale la domiciliul său din Torrance, California. Avea 105 ani, arată Variety

Fiul său, artistul Mike Quon, a declarat pentru Variety că Milton a desenat până în ultimele zile ale vieții.

Milton Quon a apărut în filme ca “Speed”, “Chill Factor/ Temperatură critică”, “Sweet Jane” sau “The Cat Killers” și în serialul de televiziune “NYPD Blue/ NYPD Blue – Viața de polițist”, pe lângă activitatea sa ca director de publicitate pentru Disney.

Era cunoscut pentru simțul umorului. Când a fost întrebat care este secretul longevității sale a răspuns ”O soție bună și mâncarea chinezească”.

Quon s-a născut la Los Angeles, fiind cel mai mare dintre cei opt copii ai unui imigrant din Canton, China. În timpul studiilor a lucrat pentru restaurantele din Cartierul Chinezesc realizând design pentru meniuri.

A lucrat la Studiourile Walt Disney din 1939 pentru producțiile “Waltz of the Flowers” și “Arabian Dance” și a realizat scene din “Fantasia” iar pentru “Dumbo” a fost primul asistent-desenator.

În timpul celui de-Al Doilea Război Mondial a realizat ilustrații pentru manualele de reparații ale avioanelor. A revenit la Disney după război și a condus departamentul de promovare al companiei. Din 1951 a fost art director pentru agenția BBD&O.

Muzeul Chinez-American din Los Angeles a dedicat o retrospectivă creație sale în 2005. Familia a cerut să se facă donații în memoria lui către muzeu, către Societatea de Istorie Chineză din California de Sud și către Biserica Presbiteriană din Torrance, South Bay, California.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS