Militarii români votează în teatrele de operațiuni

Secţii de votare au fost deschise la Kabul, Kandahar, Priştina şi la Saraevo pentru militarii români aflaţi în misiune, în teatrele de operațiuni.
Buletinele de vot, ştampilele şi celelalte materiale necesare procesului de vot au fost transportate cu un avion al Forţelor Aeriene Române.

Ministerul Apărării Naţionale anunţă că ”Rechinii Albi” din Batalionul 341 Infanterie au început, de câteva ore, să-şi exercite dreptul la vot în teatrul de operaţii din Afganistan.
Pentru cei 631 de militari aflaţi în misiune în Afganistan au fost organizate două secţii de votare în bazele militare din Kabul şi Kandahar. De asemenea, militarii aflaţi în misiune în Kabul pot vota şi la secţia organizată în incinta Ambasadei României.

În Balcanii de Vest, angajaţii MApN pot vota în secţia organizată la Priştina, în teatrul de operaţii din Kosovo (56 de militari), şi în cea din Saraevo, în cadrul ambasadei ţării noastre în Bosnia şi Herţegovina (38 de militari).

Misiunile au fost planificate astfel încât militarii să îşi poată exercita dreptul la vot ţinând cont şi de evoluţia situaţiei de securitate din zonele de operaţii, precizează Ministerul Apărării Naţionale.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS