Militarii răniți în Afganistan, în septembrie anul trecut, au fost decorați de președintele Iohannis

Cei doi militari români care au fost răniţi, în luna septembrie a anului trecut, în timpul unei misiuni în Afganistan, au fost decoraţi de preşedintele României, Klaus Iohannis, cu prilejul ceremoniei de repatriere a militarilor Batalionului 280 “Brave Hearts”, care s-a desfăşurat, joi, la Focşani.

Caporalilor Ionel Toma şi Ionel Buzea li s-a conferit medalia naţională “Serviciul Credincios” clasa a III-a, cu însemn de război, pentru militari, “în semn de recunoştinţă şi apreciere a profesionalismului, curajului şi a spiritului de sacrificiu dovedite în executarea unei misiuni în Teatrul de Operaţii din Afganistan, în timpul căruia au fost răniţi”.

Şeful statului a mai conferit Ordinul “Virtutea militară” în grad de cavaler, pentru militari, sublocotenentului Claudiu Mehno.

De asemenea, medalia “Bărbăţie şi credinţă”, clasa I, cu însemn de război, pentru militari, a fost înmânată plutonierului major Costel Alexe şi sergentului major Daniel Păltinuş.

La rândul său, caporalul clasa a III-a Cătălin Iulian Vlăsceanu a primit din partea preşedintelui medalia “Bărbăţie şi credinţă”, clasa a II-a, cu însemn de război, pentru militari.

Distincţiile au fost acordate cu prilejul ceremoniei de repatriere a militarilor Batalionului 280 “Brave Hearts”, care s-a desfăşurat, joi, la Focşani, în prezenţa ministrului Apărării, Mihai Fifor, şi a şefului Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS