Militari americani, răniți ușor în exercițiul de lângă baza de la Câmpia Turzii

12 militari americani au suferit răni minore în timpul parașutării, în cadrul unui exercițiu de amploare, Swift Response 17-1. Vineri noapte, 500 militari s-au parașutat pe baza de la Luna, din apropiere de Câmpia Turzii.

12 dintre ei au suferit răni ușoare și au fost internați la Spitalul Militar. Zece dintre ei vor fi externați în următoarele 24-48 de ore, iar alți doi urmează să rămână internați pentru tratament și observații.

Reprezentantul armatei americane,  Brent M. Williams, din cadrul Operațiunii Atlantic Resolve spune pentru agenția de stiri Agerpres că” acest tip de operațiuni aeriene reprezintă un tip de antrenament foarte riguros, dar comportă un anumit nivel de risc. Liderii noștri fac eforturi să reducă acest risc și să identifice măsurile de siguranță și să prevină aceste riscuri sau accidentele care se pot întâmpla, dar acesta este riscul. Am efectuat și eu asemenea antrenamente, am sărit cu parașuta din avion, nu este deloc o aterizare ușoară”.

El a subliniat că deși reprezentanții forțelor armate americane iau ”foarte în serios” orice incident, oricât de minor, faptul că 12 militari din cei 500, câți au participat la operațiunea aeriană, au suferit răni minore, este considerat ”un procent satisfăcător de mic”.

La exercițiul Swift Response 17-1 au participat forțe și mijloace din regimentele americane 143 Infanterie Texas și 2 Cavalerie, respectiv 800 de militari și tehnica aferentă, din Forțele Aeriene Române, aeronave MiG-21 LanceR, IAR-330 Socat, personal și tehnică aferentă, iar din Forțele Terestre Române au participat aproximativ 150 de militari cu transportoare amfibii blindate și sisteme de apărare antiaerienă Gepard.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS