Miliardarul Ioan Niculae, audiat din nou la DIICOT

Tot la sediul DIICOT au fost audiați, în calitate de suspecți, și fiica lui Ioan Niculae, fosta soție și o apropiată a acestuia.

Divorț pentru a salva averea din calea procurorilor. Cam așa ar putea fi rezumate bănuielile DIICOT în privința lui Ioan Niculae.

Miliardarul Ioan Niculae, fiica acestuia, fosta soție și o apropiată a lui sunt audiați astăzi la sediul DIICOT, în calitate de suspecți.

Toți sunt urmăriți penal de procurori pentru sustragere de sub sechestru și spălare de bani – spun surse judiciare citate de Mediafax.

Procurorii fac cercetări privind modul în care firmele deținute de Ioan Niculae au primit ani la rând gaze subvenționate, deși nu aveau acest drept, pentru că înregistrau datorii la bugetul de stat.

Anchetatorii spun că ori de câte ori întâmpina probleme în obținerea gazelor Ioan Niculae îl suna la orice oră pe Adriean Videanu, pe vremea când acesta era ministru al economiei. De altfel, procurorii i-au interceptat pe Adrian Videanu și pe patronul Interagro când purtau negocieri privind obținerea gazelor la un preț preferențial. Și Marcel Piteiu, fost director al Romgaz ar fi fost implicat – spun oamenii legii.

Prejudiciul adus statului este de aproape 130 de milioane de dolari. Pentru recuperarea acestei sume, procurorii au pus sechestru asigurator asupra mai multor bunuri aparținând lui Ioan Niculae, însă acesta a încercat să se sustragă sechestrului, făcând diverse tranzacții. După 31 de ani de căsnicie, el a decis să divorțeze. Judecătoria sectorului 1 a respins însă cererea soției sale, Domnița Niculae de a primi 10 milioane de euro din averea omului de afaceri. Aceasta a fost chemată acum la audieri la DIICOT, alături de fiica sa, Adina și de Nicoleta Toncea, o apropiată a lui Ioan Niculae. Toți sunt acuzați de sustragere de sub sechestru și spălare de bani, iar omul de afaceri este urmărit penal și pentru instigare la abuz în serviciu.

Potrivit Topului Forbes, Ioan Niculae are o avere de 1,2 miliarde de dolari. El este patron al grupului InterAgro și al echipei de fotbal Astra Giurgiu.