Mii de turisti isi petrec minivacanta de 1 mai in statiunile agroturistice din judetul Brasov

Pentru că vremea este frumoasă, poliţiştii se aşteaptă la aglomeraţie în trafic pe toate drumurile care leagă aceste zone.

Toţi turiştii care au ales muntele pentru a petrece aceste zile libere sunt pregătiţi pentru picnicuri, grătare şi iesiri în aer liber.

Chiar dacă prognoza meteo anunţă averse, până acum acestea nu şi-au facut apariţia aşa că vremea este potrivită pentru ieşirile la iarbă verde.

Cele mai aglomerate zone sunt cele special amenajate pentru grătar, dar şi drumurile de acces către cele mai importante obiective turistice. Administratorii de la Castelul Bran, de la Cetatea Rasnov sau de la Cetatea Brasovului aşteaptă un număr record de vizitatori în aceste zile.

Şi poliţiştii sunt pregătiţi pentru valori mari de trafic, atât pe DN 73 cât şi pe DN 1. 65 de agenţi de la poliţia rutieră şi 10 maşini dotate cu radare se vor afla pe drumurile din judeţul Braşov de astăzi până duminică. Poliţiştii vor încerca să prevină blocajele din trafic şi să îi determine pe şoferi să circule regulamentar.

70 la sută din totalul unităţilor de cazare din zona Râşnov, Bran şi Moieciu. Preţul unui sejur aici, de 1 mai, variază intre 300 si 600 de lei pentru un cuplu. Tarifele nu includ mese festive sau organizarea de petreceri câmpeneşti, pentru acestea turiştii trebuie să plăteasca separat.