Confidenţialitate

Grecia: Mii de persoane, întoarse din drum pentru că nu aveau actele necesare

Mii de persoane nu au fost lăsate să urce, în ultimele zile, în feriboturile care merg către insulele greceşti.

Călătorii nu aveau actele necesare, potrivit normelor anticovid, şi nu au fost lăsaţi să-şi continue călătoria.

Grecia şi-a înăsprit controalele, pe fondul îngrijorărilor că turişti greci şi străini care călătoresc către şi dinspre insule sunt cei care răspândesc infecţiile cu coronavirus.

Călătorii către insule trebuie să prezinte fie un certificat de vaccinare COVID-19, o dovadă că s-au vindecat recent de boală, un test PCR negativ efectuat cu maximum 72 de ore anterior intrării pe teritoriul Greciei sau un test rapid negativ efectuat cu 42 de ore înainte de călătorie.

Mai mult, din 16 iulie, călătorii nevaccinaţi care se întorc în Grecia continentală trebuie să prezinte un test negativ sau un test rapid pentru a se urca la bordul unui feribot.
Verificările au fost preluate de Garda de Coastă şi se fac mult mai amănunţit.

Autorităţile elene au înăsprit regulile sanitare după ce numărul noilor infecţii în unele destinaţii estivale populare a crescut.

Mai nou, există o interdicţie de deplasare de cinci ore pe timpul nopţii şi o interdicţie non-stop asupra muzicii în baruri, cafenele şi restaurante pe Insula Mykonos.

Autorităţile au avertizat săptămâna trecută că guvernul mai are “un pas” până la impunerea restricţiilor în Santorini, Paros, Ios, precum şi în Rethymno şi Heraklion în Creta.