Mii de oameni dezbrăcați și pictați în albastru – Artă urbană în Marea Britanie – VIDEO

Mii de oameni s-au dezbrăcat şi s-au vopsit în patru nuanţe de albastru pentru a sărbători relaţia pe care o are oraşul Hull din Yorkshire, Marea Britanie, cu marea.

3.2000 de oameni s-au pictat în nuanţe de albastru înainte ca fotograful american, Spencer Tunick, să îi imortalizeze.

Conform The Guardian, lucrarea artistului se numeşte „Sea of Hull/Marea din Hull” şi a fost comandată de Galeria Ferens Art pentru a marca evenimentul de anul viitor, când Hull va fi numit Oraşul culturii din Marea Britanie.

Oamenii, care au venit din peste 20 de tări pentru a lua parte la paradă, au ieşit pe străzile oraşului, dezbrăcaţi de haine şi lipsiţi de inhibiţii. Mulţimea a mers în diferite locuri din oraş, unde au fost fotografiaţi de renumitul artist.

“Nu-mi vine să cred, au venit 3.200 de persoane, foarte mulţi oameni în vârstă, în scaune cu rotile, unii erau în cârje sau în gips. A fost grozav, încă nu realizez câţi oameni au venit şi că vremea a fost în favoarea noastră. Am făcut un lucru grozav în această dimineaţă”, spune Spencer Tunick.

Artistul a mai declarat că legătura dintre corpul uman şi modul în care aceasta se integrează în spaţiul public i-a inspirat lucrarea: „Este ideea că trupurile și oamenii inundă străzile. Este extrem de surprinzător să vezi cât de mulți oameni maturi au participat, inclusiv cei cu probleme locomotorii – în scaune cu rotile, cârje. Au avut răbdare, am avut și tineri și bătrâni și le sunt extrem de recunoscător”

Spencer Tunick a mai organizat alte 90 de astfel de parade în Mexic, Germania şi Australia.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS