Mii de oameni au protestat la Madrid

Peste 60 de răniți şi 35 de persoane arestate, acesta este bilanțul incidentelor violente de noaptea trecută de pe străzile Madridului.

Mii de spanioli au protestat în jurul Congresului Deputaţilor din capitala Spaniei împotriva actualei guvernări.

Manifestaţia, convocată sub sloganul ‘Încercuieşte Congresul’, s-a desfăşurat paşnic la început. Potrivit autorităților, aproximativ 6.000 de persoane s-au adunat în Piața Neptuno. Oamenii au înconjurat Congresul Deputaţilor, cerând locuri de muncă, salarii mai mari și stabilitate.

Atmosfera a devenit tensionată pe parcursul serii. Protestatarii au început să strige ‘demisia’ și să-i atace pe polițiști cu sticle. Unii au încercat chiar să treacă dincolo de cordonul de securitate, moment în care forțele de ordine au intervenit cu gloanțe de cauciuc.

Protestul s-a încheiat la primele ore ale dimineţii, cu un bilanţ de 64 de răniţi. De asemenea, autorităţile au confirmat că au fost arestate 35 de persoane în urma intervenţiilor ciocnirilor cu polițistii.

Prefectul Madridului a declarat pentru postul public de radio că ‘poliţia s-a confruntat cu un atac disproporţionat’ din partea unor ‘radicali şi grupuri antisistem’.