Mii de locuinţe din Londra şi împrejurimi au rămas fără apă din cauza spargerii ţevilor îngheţate

Mii de locuinţe din Londra şi din împrejurimi au rămas fără apă după ce temperaturile negative de săptămâna trecută au provocat spargerea unor ţevi din sistemul de aprovizionare al metropolei.

Aproximativ 12.000 de consumatori din Londra nu au avut apă.

Magazinele care comercializau apă îmbuteliată şi-au prelungit programul de funcţionare, iar unele instituţii, printre care şi o şcoală din Streatham (sudul Londrei), au anunţat că ar putea rămâne închise la începutul săptămânii.

Şi alte companii de distribuţie a apei au raportat defecţiuni în reţeaua de distribuţie.

Thames Water, South East Water, Southern Water şi Affinity Water au sfătuit persoanele care locuiesc în Londra şi în sud-estul metropolei să limiteze consumul de apă la strictul necesar în urma problemelor apărute la sistemul de alimentare cu apă.

„Pe cât posibil, înlocuiţi băile cu duşuri scurte, nu lăsaţi robinetele deschise inutil şi utilizaţi maşinile de spălat rufe şi vase doar când acestea sunt încărcate la capacitate maximă”, au sfătuit companiile în cadrul unui comunicat comun.

La sfârşitul săptămânii trecute, vremea s-a răcit și a trecut de pragul de îngheț.

Cauza a fost valul de ger siberian supranumit „Bestia din Est” și furtuna Emma, care au provocat ninsori abundente și polei în Anglia, Irlanda şi Scoţia.

Traficul rutier, feroviar și aerian a fost perturbat.

Coduri galbene şi portocalii de ninsori şi polei rămân în vigoare în Irlanda până pe 5 martie.

Topirea zăpezilor ca urmare a creşterii valorilor de temperatură au condus la emiterea mai multor alerte de inundaţii, majoritatea valabile pentru vestul Angliei şi în Ţara Galilor, conform Agenţiei de Mediu din Marea Britanie.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS