Mii de credinciosi participa la slujbele de Izvorul Tamaduirii la Constanta si Braila

Ca în fiecare an, în prima vineri de după Paște, Biserica Greacă din Brăila se transformă în loc de pelerinaj. Credincioșii vin aici să ia agheasmă, mai ales că se spune că doar astăzi, din izvorul aflat în lăcașul de cult, curge apă sfințită. În acest moment, câteva mii de pelerini se află la biserica din Brăila, spune purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Constanța, Sorin Trancă.

Și la Mănăstirea Dervent, din județul Constanța, mii de pelerini au așteptat să ia agheazmă de la un alt izvor despre care se zice că ar avea puteri binefăcătoare. Oamenii vin aici și pentru a se ruga la o icoană despre care se spune că e făcătoare de minuni.

Izvorul Tămăduirii este a doua mare sărbătoare după Paște și este închinată Maicii Domnului. Amintește de vindecarea unui orb după ce Fecioara Maria i-a spus împăratului Leon cel Mare să-l ducă să se spele cu apa dintr-un izvor de lângă Constantinopol. Ulterior, pe acel loc, Leon a ridicat o biserică.

În tradiția populară, se spune că astăzi este bine ca oamenii să se spele cu rouă și să bea agheasmă, pentru a se feri de boli. Tot în această zi se curăță și se sfințesc fântânile.