Confidenţialitate

Mihăilă: În cazul creșterii numărului de cazuri Covid, posibilele restricții nu ar trebui să afecteze persoanele vaccinate | AUDIO

Posibilele restricții dacă numărul cazurilor de COVID – 19 va crește, nu ar trebui să afecteze persoanele vaccinate, a declarat luni, 30 august,  ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă:

Este vorba de măsuri de prevenție, atunci când observăm că cifrele pandemice cresc, trebuie să ne respectăm obiectivele prioritare. Acestea sunt închiderea tâerzie, sau dacă se poate, deloc, a școlilor, eliminarea sau reducerea cât de mult posibil a restricțiilor pentru persoanele vaccinate. Nu considerăm că persoanele vaccinate ar trebui să aibă restricționat dreptul de a merge la restaurant sau la cumpărături sau în altă parte. Al treilea principiu este a nu închide economia.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

De altfel, liderii coaliției de guvernare discută mai multe scenarii privind creșterea cazurilor și posibilele restricții care ar putea fi impuse.
Testarea periodică a angajaților din sistemul public, care nu sunt vaccinați, este de asemenea o măsură aflată pe masa coaliției, spune premierul Florin Cîțu:

Eu cred că este important, mai ales având în vedere și numărul de persoane infectate în ultima perioadă, să luăm în serios vaccinarea, e singura soluție. Pentru personalul care lucrează în agențiile de stat, MApN, MAI, învățământ, sănătate, ar trebui să fie ori vaccinat, ori testat săptămânal, ministerele respective trebuie să vină cu propuneri să vedem care sunt soluțiile. Cred că Ministerul Muncii va avea deja ceva, foarte curând pentru personalul care este angajat în căminele de bătrâni.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.