Mihai Vlasov – condamnat la 4 ani de inchisoare cu executare (AUDIO)

Fostul președinte al Camerei de Comerț și Industrie a României – Mihail Vlasov, a fost trimis în judecată pentru trafic de influență, fiind acuzat că a primit mită 200 de mii de euro de la un om de afaceri. Decizia Curții de Apel București nu este însă definitivă și poate fi contestată.

În urmă cu aproape 2 săptămâni, când a fost adus în fața instanței pentru pledoaria finală, Mihail Vlasov le cerea judecătorilor să-l achite: ‘Condamnaţi-mă, dar veţi trăi toată viaţa cu conştiinţa încărcată’ – îi spunea acesta unei judecătoare, precizând că și el a fost cândva magistrat .

Fostul șef al Camerei de Comerț a fost denunțat la DNA de un om de afaceri de la care ar fi cerut, în 13 martie 2014, un milion de euro.

În schimbul banilor, el ar fi promis că poate interveni pentru ca acesta să obțină o hotărâre favorabilă – într-un proces la Curtea de Arbitraj Comercial Internațional.

Câteva zile mai târziu, Vlasov a fost prins în flagrant delict într-un restaurant din București după ce a primit 200 de mii de euro din această sumă.

Într-un alt dosar, Mihail Vlasov este urmărit penal pentru şantaj. În aceeaşi cauză este cercetată şi fiica sa Vanda Vlasov. Aceasta vorbea anul trecut despre pasiunea pe care o are tatăl său pentru jocurile de noroc.

Decizia Curții de Apel București în cazul lui Mihail Vlasov nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs.