Mihai Tudose la Bruxelles: Nu vom introduce impozitul pe cifra de afaceri

Premierul Mihai Tudose, aflat în vizită la Bruxelles, a declarat că Guvernul pe care-l conduce nu va introduce impozitul pe cifra de afaceri.

Am reiterat foarte ferm că nu vom introduce acel impozit suplimentar pe cifra de afaceri, că suntem predictibili în ceea ce privește sistemul financiar-fiscal și că, din tot ce înseamnă simulările noastre de acum și așteptările noastre, vom rămâne în ținta de deficit de 3%„, a declarat Tudose.

Premierul a adăugat că a avut ieri o întîlnire cu Ministrul de Finanțe, Ionuț Mișa.

Devine din ce în ce mai clar că nu poate fi introdusă așa”, a spus Mihai Tudose despre impozitarea cifrei de afaceri.

Am atins subiectul cu domnul președinte Juncker”(al Comisiei Europene, n.r.) “asupra unei Directive europene de anul trecut care prevede, printre altele, un efort conjugat de transparență și interconectivitate pe informații financiare despre multionaționale sau firme care își externalizează profitul, ducînd la scăderea artificială a bazei de impozitare”.

Premierul a adus în discuție principiul potrivit căruia societățile comerciale ar trebui să-și plătească impozitele în statele în care obțin profiturile.

Mihai Tudose a dat asigurări că Guvernul nu va adopta măsuri care să împiedice activitatea “agenților economici corecți”.

Declarațiile sale au fost făcute într-o conferință de presă, după întâlniri cu oficialii europeni, printre care președintele Consiliului European, Donald Tusk.

Pe de altă parte, Mihai Tudose a afirmat că i-a asigurat pe înalții oficiali europeni de stabilitatea României, precizând că ținta de deficit asumată este de 3%.

I-am asigurat pe interlocutori de stabilitate, ținta de deficit asumată — 3% (…) și stabilitate și credibilitate pe tot ceea ce înseamnă legi„, a declarat Tudose la sediul Reprezentanței Permanente a României pe lângă Uniunea Europeană.

Referitor la situația justiției, premierul a declarat că „liderii europeni sunt mulțumiți cu ceea ce s-a întâmplat până acum. Suntem pe drumul cel bun„.

El a adăugat că ministrul Justiției va veni la Bruxelles pentru a discuta cu oficialii europeni.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS