Mihai Răzvan Ungureanu a demisionat de la conducerea Serviciului de Informații Externe

Mihai-Răzvan Ungureanu a demisionat de la conducerea SIE, a declarat purtătorul de cuvânt al preşedintelui Iohannis, care a precizat că şeful statului a acceptat demisia acestuia.

Mădălina Dobrovolschi a precizat că demisia lui Mihai Ungureanu a fost înregistrată la Administraţia Prezidenţială, iar preşedintele Klaus Iohannis  acceptă această demisie.

Interimar, conducerea SIE va fi asigurată de Silviu Predoiu, a mai precizat purtătorul de cuvânt al şefului statului.

 

Deocamdată, nu se știe care este motivul demisiei lui Mihai-RăzvanUngureanu, iar acesta din urmă nu a putut fi contactat.

Administrația Prezidențială nu a comunicat nici dacă președintele va nominaliza un alt șef acum.

Este pentru a doua oară când Mihai-Răzvan Ungureanu pleacă de la conducerea SIE. Prima dată a renunțat la funcția de director al Serviciului de Informații Externe în 2012, după cinci ani de mandat, pentru a deveni premier.

În ultimul an, mai multe publicații au scris că între președintele Klaus Iohannis și șeful SIE au apărut divergențe, mai ales după ce procurorul șef al DNA a reproșat SIE că nu ajută la lupta anticorupție.

Atunci, Klaus Iohannis i-a chemat pe Laura Codruța Kovesi și  pe Mihai-Răzvan Ungureanu la Cotroceni, aplanând conflictul care devenise public.

Mihai-Răzvan Ungureanu l-a consiliat la începutul mandatului de președinte pe Klaus Iohannis, fapt ce nu apare în CV-ul său încă aflat pe pagina SIE.

Cât îl privește pe cel care preia din nou conducerea SIE, generalul Silviu Predoiu, el îndeplinește funcția de adjunct al Serviciului de 11 ani.