Mihai Răzvan Ungureanu a demisionat de la conducerea Serviciului de Informații Externe

Mihai-Răzvan Ungureanu a demisionat de la conducerea SIE, a declarat purtătorul de cuvânt al preşedintelui Iohannis, care a precizat că şeful statului a acceptat demisia acestuia.

Mădălina Dobrovolschi a precizat că demisia lui Mihai Ungureanu a fost înregistrată la Administraţia Prezidenţială, iar preşedintele Klaus Iohannis  acceptă această demisie.

Interimar, conducerea SIE va fi asigurată de Silviu Predoiu, a mai precizat purtătorul de cuvânt al şefului statului.

 

Deocamdată, nu se știe care este motivul demisiei lui Mihai-RăzvanUngureanu, iar acesta din urmă nu a putut fi contactat.

Administrația Prezidențială nu a comunicat nici dacă președintele va nominaliza un alt șef acum.

Este pentru a doua oară când Mihai-Răzvan Ungureanu pleacă de la conducerea SIE. Prima dată a renunțat la funcția de director al Serviciului de Informații Externe în 2012, după cinci ani de mandat, pentru a deveni premier.

În ultimul an, mai multe publicații au scris că între președintele Klaus Iohannis și șeful SIE au apărut divergențe, mai ales după ce procurorul șef al DNA a reproșat SIE că nu ajută la lupta anticorupție.

Atunci, Klaus Iohannis i-a chemat pe Laura Codruța Kovesi și  pe Mihai-Răzvan Ungureanu la Cotroceni, aplanând conflictul care devenise public.

Mihai-Răzvan Ungureanu l-a consiliat la începutul mandatului de președinte pe Klaus Iohannis, fapt ce nu apare în CV-ul său încă aflat pe pagina SIE.

Cât îl privește pe cel care preia din nou conducerea SIE, generalul Silviu Predoiu, el îndeplinește funcția de adjunct al Serviciului de 11 ani.

 

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS