Mihai Fifor: Institutul Cantacuzino ar putea relua producția de vaccinuri într-un an și jumătate

Guvernul va finaliza săptămâna viitoare, predarea Institutului Cantacuzino de la Ministerul Sănătății la Ministerul Apărării.

Invitat la Interviurile Europa FM, ministrul Apărării, Mihai Fifor, a anunțat că Executivul va adopta o ordonanță de urgență în acest sens.

Actul normativ va prevede că Institutul Cantacuzino va deveni institut medico militar.

Mihai Fifor spune că producția de vaccinuri ar putea reîncepe într-un an și jumătate.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Reașezăm organigrama, reașezăm încadrările, vom discuta cu premierul să vedem ce tipuri de posturi vom putea scoate la concurs. Încercăm să atragem specialiștii din sistem. Gândim o politică foarte atractivă pentru ca specialiștii să revină la Cantacuzino. Să înțelegem: Nu formezi un cercetător într-un an, e nevoie de ani de zile. Vom încerca să devenim extrem de atractivi, să relansăm producția. După analizele avute cu colegii de acolo, va fi nevoie de circa un an și jumătate pentru a reporni”, a declarat ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor, la Interviurile Europa FM.

El a precizat că institutul va deveni o unitate militară, iar pentru ca ministerul să poată să atragă specialiști, salariile oferite vor fi atractive, promite Mihai Fifor.

Ministrul Apărării a precizat și că producția de vaccinuri ar putea fi mutată pe terenul Institutului Cantacuzino din Băneasa.

„Trebuie să ne gândim foarte bine unde vom face această producție, pentru că mie nu mi se pare firesc să produci vaccin în buricul Bucureștiului, și atunci gândim o investiție greenfield acolo unde avem în Băneasa, de ce nu, să ridicăm o hală de producție în Băneasa și să producem acolo. Oricum, nimic nu se înstrăinează. Din momentul în care se va semna și protocolul de predare primire, Institutul Cantacuzino își schimbă și denumirea și va deveni institut medico-militar și devine unitate militară și vă asigur că nimic nu mai pleacă de acolo”, a adăugat ministrul, care a spus că institutul ar putea fi în subordinea directă a ministrului Apărării.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS