Mihaela Lulea, locul 4 în finală la para-canoe, la Jocurile Paralimpice de la Rio

Sportiva Mihaela Lulea s-a clasat, joi, pe locul 4 în finală la para-canoe, la Jocurile Paralimpice de la Rio.

Mihaela Lulea a încheiat cursa de 200 de metri cu timpul de 52,273 secunde.

Medalia de aur a revenit sportivei britanice Anne Dickins (51,348 secunde), urmată pe podium de Amanda Reynolds (Australia, 51,378) şi de Cindy Moreau (Franţa, 52,103).

Mihaela Lulea (35 de ani) a suferit amputarea piciorului drept după ce la vârsta de 12 ani a fost victima atacului unei ursoaice, la Grădina Zoologică din Timişoara. Lulea practică para-canoe din 2006 şi este multimedaliată în competiţiile internaţionale (ultima dată medalie de bronz la CM din acest an), iar la Rio este debutantă într-un concurs paralimpic.

Povestea ei aici: https://www.europafm.ro/povestile-impresionante-ale-celor-12-sportivi-romani-de-la-jocurile-paralimpice-de-la-rio-2/

Prima medalie pentru delegaţia României la Jocurile Paralimpice de la Rio a fost adusă de judoka Alex Bologa, bronz la categoria 60 de kilograme.

Ciclistul Carol Eduard Novak a cucerit în istoria participărilor României la JO primele trei medalii – argint la JO din 2008, aur şi argint la JO din 2012.

La Jocurile Paralimpice de la Rio participă peste 4.300 de sportivi din peste160 de ţări, România fiind reprezentată de 12 sportivi.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS

Articole Similare