Confidenţialitate

Micul ucrainean care își ajută semenii fugiți din calea războiului. La 8 ani, acesta îi întâmpină pe refugiații ajunși la autogara Filaret | AUDIO

Bogdan, puștiul-minune de la Autogara Filaret. Este copilul de 8 ani, fugit din Ucraina cu unchiul și mătușa sa. Alături de cățelul familiei, Bogdan îi ajută pe toți compatrioții săi care fug din calea războiului și ajung, pentru o perioadă scurtă de timp, în autogara din București.

Puțin după ora 10 dimineața, Bogdan ajunge în autogara din Sectorul 5, alături de mătușa sa Ana, unchiul său Alexey și cățelul Garry.

Puștiul este salutat de ceilalți voluntari strânși lângă cortul cu ajutoare pentru refugiați și îmbracă rapid o vestă portocalie de „voluntar”.

Bogdan are 8 ani, s-a născut în Odessa și este „sufletul” autogării, de când vine zilnic să-și ajute semenii.

Când vin autocarele cu refugiați, el este primul care merge să îi întâmpine pe oamenii fugiți din toate colțurile Ucrainei, povestește Alexandru Soare, un alt voluntar din autogara Filaret:

„Este un copil absolut fantastic, uite, acum se duce să ia apă. În momentul în care vine un autocar e primul care se duce acolo să ajute, le spune, le explică, vorbește cu ei, le ia bagajele. E un copil absolut fantastic.”

„Mulțumesc” și „Te rog” sunt primele cuvinte pe care Bogdan le-a învățat în limba română și le folosește des în conversațiile pe care le are cu ceilalți voluntari.

Ana, mătușa băiatului, ne-a povestit că cel mic își continuă orele de la școala la distanță. Aceasta încearcă să îl țină departe de atrocitățile comise de armata rusă.

Mama lui Bogdan este încă în Odessa, alături de bunica micuțului. Ana ar vrea ca în curând să le aducă și pe ele la București și să le reunească cu puștiul-minune de la Autogara Filaret.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Sursa foto: Europa FM / Raul Bambu

Citește și: Armand Goșu: Ce au rușii în momentul acesta în Transnistria nu le permite o ofensivă. Poate o simplă diversiune. VIDEO