Microbuzul răsturnat în județul Brașov avea 25 de locuri și transporta 31 de pasageri

Microbuzul care s-a răsturnat în localitatea brașoveană Perșani avea o capacitate de 25 de locuri, însă transporta 31 de persoane, majoritatea elevi.

Registrul Auto Român a confirmat că vehiculul avea  ITP valabil din luna aprilie şi fusese omologat pentru 25 de locuri.

În urma impactului, trei adulți și un elev au murit. Ar fi vorba de cei doi șoferi ai microbuzului, de un profesor și de un elev de 18…19 ani.

20 de răniți au fost deja transportați la spitalele din judeţul Braşov.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi a precizat că în autocar se aflau 31 de elevi şi patru adulţi, dintre care doi şoferi.

Anterior, ISJ Iaşi preciza că grupul era format din 34 de elevi şi doi profesori de la Palatul Copiilor din Iaşi şi de la Colegiul Naţional de Artă “Octavian Băncilă”. Elevii mergeau la Arad la un festival internațional. Ei sunt componenţi ai unui ansamblu folcloric, numit Hora.

Autocarul a plecat din Iași vineri dimineață la ora 05 și urma să parcurgă un traseu de 800 de kilometri.

În prezent, pompierii intervin pentru descarcerarea persoane decedate.

Traficul pe DN 1 între Braşov şi Făgăraş este în continuare blocat pe ambele sensuri. Poate fi folosită ruta ocolitoare DN 73A Râşnov – Zărneşti – Şinca Nouă – Şinca Veche – Şercaia.

 

Procurorii au deschis deja dosar penal pentru ucidere și vătămare corporală din culpă. Dosarul deschis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Făgăraș a fost deja preluat de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Brașov. La locul accidentului se află polițiști și criminaliști, ei fiind coordonați de un procuror.

 

 

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS