Confidenţialitate

IMM-urile și femeile antreprenor din România cer sprijin din partea Guvernului, în contextul crizei coronavirus

Activitatea a 98% dintre întreprinderile mici și mijlocii din România este afectată din cauza noului coronavirus – arată un sondaj realizat de Consiliul Național al IMM-urilor, în rândul a 8000 de antreprenori români din toate regiunile țării.

Majoritatatea firmelor susțin că le-au scăzut vânzările și că vor avea probleme la plata facturilor –  a spus Florin Jianu, președintele Consiliului Național al Întreprinderilor Mici și Mijlocii

Consiliul Național al IMM-urilor cere guvernului să acorde subvenții pentru ca firmele să plată achita salariile.

Potrivit Consiliului Național al IMM-urilor, cele mai afectate firme din cauza răspândirii noului coronavirus sunt cele din turism, transporturi și din domeniul serviciilor.

Micii întreprinzători și femeile antreprenori din România cer sprijin din partea Guvernului în contextul crizei provocate de coronavirus.

Printre solicitări se află redirecționarea fondurilor europene care vor rămâne necheltuite pentru start-up-uri și IMM-uri.

Uniunea generală a industriașilor din România anunță că societățile cu 2-3 angajați vor avea foarte mult de suferit în perioada următoare.

Reprezentanții UGIR au discutată prin telefon și prin videoconferință cu ministrul de finanțe Florin Câțu și premirul Ludovic Orban și au primit asigurări că cererile lor vor fi analizate.